...

16 may 2009

Un Lobelle inmenso gaña en Benicarló e colócase a unha vitoria das semifinais

Este Lobelle non ten límites. O equipo santiagués gañou na pista de Benicarló por segunda vez nunha semana e cobra vantaxe na primeira eliminatoria dos play off polo título. Agora os de Tomás de Dios teñen dúas oportunidades na súa casa para conseguir unha vitoria que os clasificaría por primeira vez na súa historia para disputar as semifinais do título de liga. O Lobelle completou un partido sobresaliente en defensa e finalización, as dúas claves que lle deron o triunfo a un colectivo que se baleirou sobre a pista para traer a Santiago un punto que pode ser decisivo. De novo todos os xogadores volveron dispor de minutos, todos volveron ser importantes e demostraron que o proxecto do Lobelle vai seguir dando moito que falar esta tempada, que este grupo aspira a todo e que os xogadores de canteira do club son xa máis unha realidade que unha promesa.

A pesar de que nos minutos inícialles parecía que era o Lobelle de Santiago FS o que mandaba sobre a pista, aos poucos o Benicarló adiantou a súa liña de presión e comezou a levar o peso do encontro. Vadillo e Salgado, que enviou un balón ao poste, protagonizaron as primeiras ocasións de perigo dos locais. As faltas volveron lastrar ao Lobelle na primeira metade, posto que no ecuador da mesma xa contaba con cinco. Iso permitiu ao Benicarló dispor de até dous lanzamentos de dobre penalti, os dous pitados tras dúas discutibles faltas de Aicardo e Carlinhos. Barrón presumiu de reflexos no primeiro ante un lanzamento de Salgado e Lolo enviou fose o segundo. Barrón seguiu sendo protagonista até o descanso, frustrando os poucos ataques que inquietaron á meta cordobés.

O partido cambio na segunda parte co gol de Genaro tras unha boa diagonal do equipo local. O partido abriuse e as ocasións repartíronse entre ambos os equipos. O empate chegou nunha contra dirixida por César que Carlinhos rematou a gol. O partido entraba na súa fase decisiva tras a expulsión de Tomás de Dios. O Benicarló non cesou no seu empeño de porse de novo por diante, pero unha contra letal en superioridade do Lobelle terminou cun gol de Rubi que decantou o partido cara ao lado santiagués. O tanto do canteirán deu confianza aos visitantes, que defenderon á perfección os minutos finais. Isco vestiuse a camiseta de porteiro xogador para tratar de perforar o armazón defensivo santiagués, pero non houbo maneira e de feito Eka puido conseguir o terceiro, pero Xapa sacou baixo paus un balón que ía directo ás redes. O reloxo corría a favor dun Lobelle que conseguiu manexar ben o tempo do partido e que mesmo marcou un último tanto a falta de menos dun segundo, tras roubar un balón David no centro da pista.

Sala de prensa

Tomás de Dios afirmou ao termo do partido que "foi como a segunda parte do partido da semana pasada. Os dous equipos fomos moi disciplinados en defensa e creáronse poucas transicións, por iso tivemos poucas ocasións. Na segunda tentamos ser máis agresivos e ter máis posesión, pero o xogo de Leandro dificultounos moito o noso obxectivo. Fomos ordenados en defensa e estivemos ben apoiados por Carlos Barrón. Centrarnos na defensa permitiunos ter poucas ocasións, pero moi claras, e iso soubemos aproveitalo." Tomás engadiu que "esta vitoria supón un primeiro paso para clasificarse para as semifinais, pero sabemos que imos ter que facer un esforzo grandísimo. O partido de casa vai ser diferente, aí imos ter que ser máis agresivos, presionar máis e ter máis posesión. Se é difícil gañar dúas veces seguidas a un rival do teu nivel, imaxina facelo tres" é complicadísimo, pero para iso temos á nosa afección. Necesitamos que superen á que vimos hoxe en Benicarló e que vivan connosco o que pode ser un novo fito na historia deste club. Dependemos do seu apoio para gañar." Sobre a súa expulsión Tomás afirmou que "estaban a darse piscinazos continuos de xogadores do Benicarló e expulsáronme por protestar fóra da miña área técnica."

Ficha do partido:

Benicarló Aeroport de Castelló: Leandro, Isco, Vadillo, Valença e Genaro (cinco inicial) Fali, Lolo, Salgado e Xapa
Lobelle de Santiago FS: Barrón, Carlinhos, Luís, David, Eka (cinco inicial) Aicardo, Palmas, Rubi, César, Manu e Leitao
Goles: 1-0 Genaro (min 24), 1-1 Carlinhos (min 26), 1-2 Rubi (min 32), 1-3 David (min 40)
Árbitros: Gutiérrez Lumbreras e Lope Díaz
Amoestacións: cartóns amarelos a Aicardo, César e David e expulsado Tomás de Divos
Incidencias: Primeiro partido de cuartos de final dos play off polo título disputado no PM de Benicarló ante uns 1.800 afeccionados